Nieuwe Marina voor Le Grand Large in Antoing

De Marina van Péronnes Yacht Club is een van de waterstations van Le Grand Large. De economische activiteit en de watersportactiviteit, in visueel contact met de scheepswerf Chantier Plaquet, leven perfect naast elkaar, maar een optimalisatie van de ruimtelijke organisatie dringt zich op, teneinde de aantrekkingskracht van de zone en de onthaalcapaciteit van Péronnes Yacht Club te verhogen en het beheer en de beweegruimte van de schepen ten gunste van de economische activiteit te bevorderen.

Om aan die behoeften tegemoet te komen en de economische aantrekkingskracht van de site te verhogen, beoogt het project de structurering en ontwikkeling van een Marina om voldoende capaciteit te kunnen bieden (in het licht van de toenemende vraag), waardoor de aantrekkingskracht van het Centre Nature et Sport, dat veel banen creëert, wordt verhoogd en waardoor men kan profiteren van de economische voordelen met betrekking tot het gebruik ervan (bezettingsgraad van 54% op 3 jaar en 225.000 dagbezoekers/jaar).

Investeren in de Marina impliceert ook een versterking van het Centre ADEPS, waarin 12 miljoen euro wordt geïnvesteerd voor de renovatie van zijn installaties en dat voortaan toegankelijk zal zijn voor externe doelgroepen.

Dankzij de EFRO-investering kan de coherente inrichting van de ADEPS/Marina-site, in samenhang met het waterstation, worden gefinaliseerd teneinde er een aantrekkelijke en kwalitatieve site van te maken die tegemoetkomt aan de behoeften van het Centre Nature et Sport, wat de volledige zone ten goede komt.

Het project beoogt dus de volgende realisaties:

- De bouw van 1.270 m² pontons die extra onthaalcapaciteit bieden.
- De bouw van een gebogen pier die tegelijk dienst doet als wandelpier, aanlegplaats en beschermingssysteem voor de boten en waterinstallaties tegen de ijsbelasting op 760 m².

- De bouw van een onthaal-, informatie- en bestuursgebouw van 200 m², waarin ook Péronnes Yacht Club zal worden ondergebracht.

- De landschappelijke inrichting van de omgeving: parking, promenade en complementaire elementen bij de installaties van het ADEPS, op gemeentelijke eigendom.

Project locatie

Watersysteem
Gemeente
Gebied

Status

Thema
Trekker
Ville d’Antoing
Actor
SPW-IDETA

Meer informatie

Contact

Ville d'Antoing
Chemin de Saint Druon, 1 7640 ANTOING
Pascal DETOURNAY
Tél : 069/33.29.11
pascal.detournay@antoing.be